Management vanuit je Hart®


Welkom bij Management vanuit je Hart®. Hier leer je alles over het ontwikkelen van authentiek en dienend leiderschap binnen álle lagen van de organisatie. Wij geloven dat je als leidinggevende tot een betere prestatie komt als je vanuit jezelf contact maakt met anderen. Jouw collega is daarin jouw klant. Gesprekken vanuit vertrouwen en nieuwsgierigheid zorgen voor betrokkenheid van anderen. Betrokkenheid leidt tot medeverantwoordelijkheid waardoor medewerkers zich beter verbinden met waar de organisatie voor staat en gaat. Je creëert loyaliteit door trouw te blijven aan jezelf.

IMG 8388

"Is de medewerker er voor jou, of ben jij er voor de medewerker?"

Programma en thema's persoonlijk leiderschap

Wij richten ons met advies, inspiratie, training en coaching op 3 groepen binnen jouw organisatie. Dat zijn directie & Management Teams, het operationeel management en de individuele medewerker. Zij kennen allemaal hun eigen organisatie- en ontwikkelvraagstukken waarop wij ons bewegen. Die vragen zijn vanuit de filosofie van Klantbetekenis te herleiden naar Visualiseren, Organiseren en Doen.

Onze programma’s persoonlijk leiderschap bieden we thematisch aan. Deze vertrekken vanuit de filosofie van Klantbetekenis: het verbinden op de relatie om van Betekenis te mógen en kúnnen zijn.

De 5 praktijkthema’s:

 • Visie & strategievorming
  Waar wil je als organisatie voor staan – nu en in de toekomst – en hoe implementeer je dat binnen je organisatie? Het thema Visie & Strategie reikt directie en MT een helder Kompas aan om de kernwaarden succesvol te vertalen binnen de organisatie.
 • Leidinggeven in de praktijk*
  Leidinggeven in de praktijk gaat over hoe je jezelf organiseert door dicht bij jezelf te blijven. Maar ook over hoe je anderen kunt ondersteunen zichzelf te organiseren en ontwikkelen door doorlopend in verbinding te blijven met je collega’s en teams.
 • Leren samenwerken
  Hoe kan je interveniëren op teamsamenwerking en teams leren samenwerken? Tijdens het thema leren samenwerken staan we met jouw team stil bij de complexiteit tussen samen werken of écht samenwerken.
 • Effectief overleggen
  In het thema effectief overleggen geven we antwoord op de vraag: Hoe je een overleg effectief kan organiseren én laten verlopen zonder zelf continu aan het woord te zijn.
 • Competentiemanagement & selectie
  Binnen het thema competentiemanagement & selectie adviseren we over de keuzes die organisaties daarin moeten maken en reiken we de tools aan om een objectieve selectie en beoordelingscyclus op te zetten en te implementeren.

*Leidinggeven in de praktijk kent 3 modules, die zowel voor de ervaren – als beginnend leidinggevende op maat worden aangeboden. Nieuwsgierig? Download dan de brochure van Management vanuit je Hart!